Welkom

3 juli 2010 – 22 september 2012 – 5 juli 2014 – 1 augustus 2015 – 16 juli 2016 – 24 juni 2017

poster Oschersleben 2017.indd

________________________________________________________________________________________ 3 juli 2010 organiseerde een groep geëmigreerde boeren een Normaal concert op Duits grondgebied in Schmachtenhagen. Sponsoren werden gezocht, het aanhangerschap werd erbij gehaald, overnachtingsalternatieven werden verzonnen, etc. Dit evenement bleef bij velen in positieve herinnering, de vraag was dus snel: ‘Word t nog een keer georganiseerd, en hoe?’ Afgelopen winter hebben de fanatiekelingen een vereniging opgericht en voor de verandering een andere locatie gezocht. Normaal gaf te kennen nog wel een keer in Duitsland te willen Høken en 22 september werd als datum gezet. Wederom worden hiervoor sponsoren gezocht, enkele boden direct medewerking aan in vorm van vrachtwagens of vroegen om machines etc. neer te zetten om een gezellige sfeer te creëren met geïnteresseerden. In 2013 kwam de vraag uit de Nederlandse bevolking in Duitsland weer een concert te organiseren. Voor de verandering kwam het voorstel MooiWark een keer te benaderen. Dit werd, mede door de band, als positief beantwoord. De band werd geboekt, als datum werd 5 juli genomen. Het evenement zal wederom plaatsvinden op de camping van het motorpark Oschersleden. Vanwege het wereldkampioenschap voetbal zal een beamer worden opgesteld om de voetbalwedstrijden te volgen. Buiten dit alles om, zal er een boeren-trekkertrek georganiseerd worden. In de winter van 2015 is er in het geheim nog gehandeld met Normaal, om nog een keer naar Duitsland te komen. In april kwam toen het verlossende antwoord: 1 augustus gaat het nog een keer gebeuren! Weer op het motorpark van Oschersleben met trekkertrek en Hein Michelbrink in het voorprogramma! De organisatie begint de smaak te pakken te krijgen, vorig jaar was er op 16 juli een groot feest. Op vrijdagavond Hein Michelbrink (want de vrijdagavond wordt steeds drukker!!), zaterdag overdag Trekkertrek, ‘s avonds de Wethouders als voorprogramma, en als afsluiter Mooi Wark. Als afterparty Hein Michelbrink. En ook dit jaar is het weer raak, er zijn artiesten, trekkers, sponsoren, een goede organisatie… nu nog de bezoekers! Henk Wijngaard, de Bökkers en de Wethouders zullen dit jaar op 23 & 24 juni hun uiterste best doen om een gezellig weekend neer te zetten. ________________________________________________________________________________________ Hopelijk zal dit festival weer een mix zijn met geïnteresseerde bezoekers uit Nederland, maar op dit festijn komen uiteraard ook geëmigreerde boeren/ondernemers uit Denemarken, Polen, Tsjechië en natuurlijk Duitsland!

________________________________________________________________________________________
Kortom, alle boeren uit West-Europa en alle overige geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om naar het Oosten van Duitsland te komen om daar samen te komen eten, drinken, overnachten, genieten van Henk Wijngaard, de Wethouders en de Bökkers!
________________________________________________________________________________________
Zie bovenaan de pagina om meer informatie te vinden, het programma te bekijken of om foto’s en filmpjes van de afgelopen jaren te bekijken.
________________________________________________________________________________________